Leírás
Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, hársfavirág, hársméz, gesztenye, körte, kajszi és csonthéjas ízvilágú kedves bort ad, amit finom mézes, visszafogott parfümösség egészít ki.
Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Magyar eredetű szőlőfajta, egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; az 1700-as évek közepén már említésre került, összterülete 1600 ha.
Reméljük, hogy az ábrahámhegyi vulkanikus talajt is szereti annyira, mint a tokaji területeket.
A Rajnai rizling szomszédságában, az új telepítés kétharmadát adó fajtánk. Kedvenc magyar fehérbort adó szőlőnk. Tokajban szerettünk bele, hol máshol! Érzékenysége, kényessége és cukorképző képessége miatt nőies fajtának érezzük, aki meghálálja a simogató kezet. 😊 Odafigyelést, törődést igényel.
Holdfénylopó 2019 | |
Fajta | száraz, fehér gyöngyözőbor |
Alkohol tartalom | 12% |
Javasolt fogyasztási hőmérséklet | 6-8 °C |
Jellemzői | friss, élénk hársfavirágos illat, érett citrusok, csonthéjasok és édes teasütemény |
Holdfénylopó 2020 | |
Fajta | száraz, fehér bor |
Alkohol tartalom | 12% |
Javasolt fogyasztási hőmérséklet | 10-12 °C |
Jellemzői | élénk savak, hársfavirág, citrusos, csonthéjas, körte és kajszi |
Holdfénylopó 2020 | |
Fajta | száraz, fehér gyöngyözőbor |
Alkohol tartalom | 12,5% |
Javasolt fogyasztási hőmérséklet | 6-8 °C |
Jellemzői | élénk savak, hársfavirág, mineralitás, csonthéjasok és körte |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.