Holdfénylopó 2019

2850 Ft A megadott árak tartalmazzák az ÁFA-t

2019-ben megóvnunk ezt az érzékeny szőlőfajtát a betegségektől, köszönhetően annak, hogy ebben az évben ismertük meg Weingartner Olivért. (a név kötelez ☺ !), Olivér Svájcban és Ausztriában szerzett, több éves szőlész-borász tapasztalattal tért haza Magyarországra és segített nekünk nemcsak az új metszési módszer („szelíd metszés”) bevezetésében, hanem a megfelelő „segéderő” megtalálásában is. A 2018-as évjárat sikere jó okot szolgáltatott arra, hogy újra gyöngyözőbort készítsünk, ami ezúttal új palackban, dugóval került palackozásra. Ez a tétel egy frissebb, élénkebb, virágosabb (hársfavirág), arcát mutatja a Hárslevelűnek. Felfedezhetők még érett citrusok, csonthéjasok is.

Jellemzői: friss, élénk hársfavirágos illat, érett citrusok, csonthéjasok és édes teasütemény

Elfogyott

Cikkszám: holdfenylopo-gyongyozo-2019 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, hársfavirág, hársméz, gesztenye, körte, kajszi és csonthéjas ízvilágú kedves bort ad, amit finom mézes, visszafogott parfümösség egészít ki.
Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Magyar eredetű szőlőfajta, egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként;, az 1700-as évek közepén már említésre került, összterülete 1600 ha.
Reméljük, hogy az ábrahámhegyi vulkanikus talajt is szereti annyira, mint a tokaji területeket.

A Rajnai rizling szomszédságában, az új telepítés kétharmadát adó fajtánk. Kedvenc magyar fehérbort adó szőlőnk. Tokajban szerettünk bele, hol máshol! Érzékenysége, kényessége és cukorképző képessége miatt nőies fajtának érezzük, aki meghálálja a simogató kezet. 😊 Odafigyelést, törődést igényel.

További információk

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet

6-8 °C

Alkohol tartalom

12%

Fajta

Fehér, Gyöngyözőbor, Száraz

Űrtartalom

0,75l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Holdfénylopó 2019” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük