… ha a fél életed eltelt már és valami újba kezdesz 50 éves korod környékén amit muszáj megvalósítani mert világ életedben – legalábbis amióta tudatosan felmerült a kérdés – erre vágytál, elég nehéz kimazsolázni, hogy mi tartozik ehhez a történethez és mi nem. Mik voltak azok a döntések, amelyek ebbe az irányba vittek és mik azok, amik egy másik fejezetet írtak életünk regényében.

Budapesten születtem. Helyesebben Budán. Bel-budai úrilánynak. Annak is neveltek. Sose szerettem a várost. Egész kicsi koromtól kezdve mindig menni kellett kirándulni. Ki a városból. Később, amikor a családom történetével kezdtem foglalkozni kiderült, hogy van honnan hoznom a vidék és a természet végtelen szeretetét. Az érzést, hogy a természetben, az erdőben, a tavon, a tengeren, a hegyekben jól érzem magam. Igazán ott érzem jól magam. Megnyugszom, feltöltődőm, inspirálódom. Még ha egyedül vagyok is.

Amikor 2008-ban vissza kellett költöznöm Budapestre, zokogtam. Elhatároztam, hogy megépítem azt a birtokot, amire mindig is vágytam.

A Balatont szerettem Magyarországból a legjobban. Túláradó érzelmeket tápláltam mindig is ez iránt a vidék iránt. Valami furcsa, megfoghatatlan érzést, ami a legnehezebb időkben is képes volt a szívemig érni és vigasztalni.

Amikor megtaláltam ezt a területet nem sokat gondolkoztam. Azonnal megvettem. Akkor még egyedül voltam és nem gondolkoztam azon, hogy vajon hogyan fogom „ezt az egészet” megteremteni.

.. de volt még valami, amiben egész életemben biztos voltam. Megkérdőjelezhetetlenül biztos. Hogy van egy Férfi, aki ebben az életben hozzám tartozik és én ő hozzá. Abban is biztos voltam továbbá, hogy van az életünkben egy tér-idő pont, ahová készen kell érkeznem ahhoz, hogy találkozhassunk és felismerjük egymást. 

Úgy néz ki, valamit legalábbis jól csináltam, mert végül is mindketten odaértünk a tér-időnek arra a pontjára, ahol Gábor megfogta a kezem.

Mindketten leéltük már az életünknek egy jó szakaszát. Máshonnan, más úton, nagyon más történetekkel a hátunk mögött érkeztünk el egymáshoz. Aztán egyszer csak minden fogaskerék megtalálta az illeszkedést ebben a közös történetben. Szinte egyik pillanatról a másikra közös életet kezdtünk el építeni.  Elköteleződtünk egymás mellett.