Csillagfogó

Csillagfogó

 

Csillagfogó 2018 – Badacsonyi Rajnai rizling 

Fajta összetétel Rajnai rizling
Alkohol tartalom 12%
Űrtartalom 0,75l
Fajta Fehér
Ország Magyarország
Régió Badacsony
Borászat Szer-Elem Szőlőskert
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 11 ℃

Az ízek és illatok a kóstolás során az érzékelés tudatosításáról szólnak, így azt nem minősítgetjük szívesen, inkább meghagyjuk mindenki sajátjaként.

Ami a szőlőt illeti, Ábrahámhegy Körmic-Berger dűlő határában, déli fekvésű, a Balatont néző, északról és nyugatról erdős dombokkal körül ölelt területen fekszik az az alig több mint fél hektár, aminek kisebb része Rajnai Rizling, nagyobb része a habzót adó Hárslevelű szőlőnk. Mindkét fajtát 2015-ben, Mikulás napján telepítettük, így a 2018-s évjáratot az első igazán értékelhető termésnek tekintjük. Az oltványok mindkét fajtánál Andauból származnak. Ennek, valamint a gondosan előkészített talajnak és a kézi telepítésnek köszönhetően a növények meseszerű életerővel burjánzanak. Mind a Hárslevelűn, mind pedig a Rajnain machétával (☺) végezzük a zöldmunkát, nem kevés fáradtság árán. Egyelőre nem terheljük a növényeket, még ha az erőteljes növények el is bírnák és a későbbiekben sem tervezzük ezt. 6-7 rügyön, az egyéves hajtásokon egyelőre 1-1 fürtöt hagyunk.

A szőlőt egyelőre bérfeldolgozásba adjuk az Első Magyar Borházba és igyekszünk az elképzeléseinket velük együttműködésben megvalósítani. Mivel egyelőre tehát nem kizárólag a saját ellenőrzésünk alatt folyik a borkészítés, ezért fajélesztővel, irányított erjesztéssel dolgoztunk, kóracél tartályban végezve mind az erjesztést, mind az érlelést. Az acélt azonban a lehető leghamarabb elhagytuk és bentonitos derítés és szűrés után palackoztunk.

Ár:  2.500,- Ft / palack

       2.300,-Ft / 6 palack vásárlása esetén  

Vásárlási igényeket a gaborthepilgrim@gmail.com email címre kérjük elküldeni email és telefonszám megadásával, hogy a részleteket tisztázhassuk.