Holdfénylopó 2020

3100 Ft A megadott árak tartalmazzák az ÁFA-t

A hárslevelű szőlőnk úgy tűnik lassabban mutatja meg igazi arcát, lassabban érik, (nem úgy, mint a rajnai rizlingünk). A megszokott hárslevelűs jegyek mellett (hársfavirág, hársméz, csonthéjasok), ebben az évben éreztük először a Hárslevelűben a terület adta mineralitást, megmutatkozik a vulkanikus talaj jellegzetessége.

Jellemzői: élénk savak, hársfavirág, mineralitás, csonthéjasok és körte

Cikkszám: holdfenylopo-gyongyozo-2020 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, hársfavirág, hársméz, gesztenye, körte, kajszi és csonthéjas ízvilágú kedves bort ad, amit finom mézes, visszafogott parfümösség egészít ki.
Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Magyar eredetű szőlőfajta, egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként;, az 1700-as évek közepén már említésre került, összterülete 1600 ha.
Reméljük, hogy az ábrahámhegyi vulkanikus talajt is szereti annyira, mint a tokaji területeket.
A Rajnai rizling szomszédságában, az új telepítés kétharmadát adó fajtánk. Kedvenc magyar fehérbort adó szőlőnk. Tokajban szerettünk bele, hol máshol! Érzékenysége, kényessége és cukorképző képessége miatt nőies fajtának érezzük, aki meghálálja a simogató kezet. 😊 Odafigyelést, törődést igényel.

További információk

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet

6-8 °C

Alkohol tartalom

12,5%

Fajta

Fehér, Gyöngyözőbor, Száraz

Űrtartalom

0,75l

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Holdfénylopó 2020” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük