Holdfénylopó

Holdfénylopó

 Holdfénylopó 2018 – Badacsonyi Hárslevelű gyöngyözőbor

Fajta összetétel Hárslevelű
Alkohol tartalom 11,5%
Űrtartalom 0,75l
Fajta Fehér
Ország Magyarország
Régió Badacsony
Borászat Szer-Elem Szőlőskert
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 10 ℃

A Rajnai rizling szomszédságában, az ültetvény kétharmadát adó fajtánk. Kedvenc magyar fehérbort adó szőlőnk. Tokajban szerettünk bele, hol máshol. Érzékenysége, kényessége és cukorképző képessége miatt nőies fajtának érezzük. 

Nagy tanítónak tartjuk ezt a Hárslevelű gyöngyözőbort. A hatalmas fürtök, a vékony héj, a sok eső okozott némi nehézséget 2018-ban. Nehéz volt megtalálnunk a talajművelésben segítő embereket és mire kibogoztuk a gazból, bizony szomorú látvány fogadott minket…. A sírdogálás után férfias döntést kellett hoznunk és megválnunk a termés azon részétől, ami veszélyeztette a bor minőségét. De nemcsak a döntést hoztuk meg, hanem ketten véghez is vittük az „elő-szüretet”. Vagyis augusztus első hetében ledobtuk a termésünk jó felét. Így indítottunk. Ami megmaradt, egészséges volt ugyan, de le volt maradva és féltettük, nem akartuk kitenni egy esetleges visszafertőződésnek. Ezért a gyors augusztus végi szüret, az élénk savak miatt pedig a gyöngyözőbor mellett döntöttünk. Ezek után jó érzés számunkra, hogy ilyen előélettel a háta mögött már eddig is sokak örömére el tudtuk készíteni.

Ár:  2.700,- Ft / palack
       2.500,-Ft / 6 palack vásárlása esetén  

Vásárlási igényeket a gaborthepilgrim@gmail.com email címre kérjük elküldeni email és telefonszám megadásával, hogy a részleteket tisztázhassuk.