Üdvözlünk a Szer-Elem Szőlőskert honlapján

Aktualitások

Első Márton napi kóstolóink

Furcsa ez az év – finoman szólva. Mégis, számunkra szép élmények sorát, és – a sok megoldandó helyzet és feladat ellenére – az előrelépés, a fejlődés lehetőségeit hozza.

Gábor az idén 60 éves lett. Olyan szülinapot szerettünk volna számára szervezni, ami kicsit kirepít minket a mindennapok munkatengeréből és más impulzusok, élmények fuvallatával hat át mindkettőnket.

Ritkán, vagy soha nem járunk mostanában másfelé az országban, mint a Balatonfelvidéken. Ábrahámhegy, Nemesgulács, Káptalantóti, Badacsony és Vonyarcvashegy között mozgunk egész évben. Imádjuk persze! De mint minden hobbi, ami munkává terebélyesedik, úgy minden csodás tér, ami hétköznapivá válik az ember életében megszokottá, kicsit talán szürkébbé válik a szemünkben.

Szóval, amikor azon merengtem, hogy vajon merre keressünk valami természetközeli helyet, ahová meghívhatunk 30-40 embert ünnepelni, eszembe jutott egy pár év előtti turisztikai cikk, ami bemutatta a legjobb magyarországi glamping helyeket. Nem camping, glamping! Tudjátok, amikor nem sátorban ugyan, de vadregényes, romantikus, különleges szállásokon lehet megpihenni, kikapcsolódni a természet lágy ölén.

Emlékeztem ebből a cikkből a Nomádra Noszvajon. Nem sokat gondolkodtam elkezdtem szervezni a szülinapot sok emberrel, mert Gábor így szereti.

A szülinap jól sikerült, Gábor szerette.  A vendégek is szerették, én is szerettem.

És volt egy bónuszunk a jól sikerült szülinapon túl, a megismerkedés és összebarátkozás Barival, Gáborral és Sanyival. Ők az a három testvér, akik Szüleik teremtését együtt tovább álmodták és kiteljesítették azt a varázslatos teret Noszvaj egy erdővel körül ölelt völgyében, patak mellett, amit Nomád Hotel Glampingnek ismert meg az elmúlt években – kis túlzással – az egész ország . A Nomád szuper helyen, szuper ötletekkel, fantasztikus konyhát vivő igazi agymosást kínáló hely. ☺ De minden nagyszerű adottsága mellett, azt kell, mondjam, hogy a három testvér teszi azzá, amit annyian imádunk már, hogy szinte soha nem lehet náluk kifogni akár csak egy szabad éjszakát is.

Aztán a beszélgetéseink során szóba került persze a mi életünk is, kik vagyunk, honnan, hová tartunk, mik a vágyaink, mit miért teszünk, vagy nem teszünk… Így aztán igen, kiderült, hogy van szőlőnk és vannak boraink is.

Azt mondták érdekli őket. Mi meg egy szeptemberi délután újra meglátogattuk Barit, Gábort és Sanyit, hogy együtt kóstoljuk végig a borokat Ábrahámhegyről.

Jó érzés, amikor valaki úgy kóstolja a boraidat, hogy kíváncsi az összekötő szálakra, mi, miért van benne, hogyan és miért fejlődött azzá, amivé és mit jelentett ez az út nekünk, hogyan vettünk benne részt.

Szép volt velük az a szeptember este, kóstolgatva a borainkat a kertjükben a bárban. Édesapjuknak is tetszettek a borok, ő is közénk ült beszélgetni. Gábor fáradt volt már estére, de a vacsoránk után ő is csatlakozott hozzánk Mariannal és csöndben mosolyogva maga elé vette az összes palackot.

Aztán Barival megtaláltuk a megoldást is, miért és hogyan lehet egy badacsonyi szőlőskert borait bemutatni az egri borvidéken, Márton napkor.

Mire jó, ha az ember lánya látott már magyar borászt korábban is? Kerenszky Attilát régről ismerem. Dolgoztunk is együtt magyar borokkal, amikor még nem találta meg az igazi helyét Egerben, Vanda mellett és nem vált itt nagyszerű borásszá.

Szóval az találtuk ki Barival, hogy mi, a Szerelem Szőlőskert leszünk a badacsonyi vendégek a Nomádban a Márton napi vacsorákon, november minden péntek estéjén, Attila pedig, a Villa Wanda Borház Egerből adja a Nomád libás menüsoraihoz az egri vörösborokat.

Várjuk és izgulunk. Nekünk ez az első ilyen nagyszerű alkalom, hogy Márton napkor egy fantasztikus konyha ételeinek kísérői lehetünk és első abból a szempontból is, hogy egy nagyszerű borász társaiként mutatkozhatunk be a borainkkal.

Talán van még néhány hely valamelyik novemberi péntek estén a Nomádban! Gyertek kicsit kikapcsolódni egy őszi hétvégére Noszvajra! Várunk Benneteket szeretettel!

Krisztina, Gábor